Hoe krijg je een manicure?

nagel

Het krijgen van een manicure is voor vrouwen in de westerse wereld een integraal onderdeel van het opgroeien geworden. Als jonge vrouwen in de puberteit komen, worden hun nagels donkerder en dikker en krijgen ze de eerste pukkeltjes op hun vingers. Als bewijs hiervan zijn er duizenden kinderen tussen de tien en veertien jaar die met nepnagels of verdunde nepnagels spelen.

Er was een tijd dat het gebruik van nagellak werd afgekeurd, maar vandaag de dag is het hard op weg een van de cosmetische producten te worden waar de meeste meisjes en vrouwen voordat ze gaan trouwen voor gaan. Het is gebruikelijk om mooie vrouwen in alle lagen van de bevolking nagellak te zien dragen. Er zijn echter bepaalde groepen vrouwen die graag hun nagels gelakt willen hebben. Dit heeft te maken met het feit dat veel vrouwen die buitenshuis werken het helemaal niet prettig vinden dat veel nagels in contact komen met wat dan ook – of het nu het kantoorgebouw is of een auto. Daarom kiezen ze voor een nagelversteviging.

Nagelcorrecties zijn er in verschillende vormen, van gel tot lak. Men kan dus kiezen voor de vorm die het beste bij hem past. Er zijn ook mensen die een sterke voorkeur hebben voor het ene type boven het andere, maar nooit de juiste keuze kunnen maken. Voor deze mensen is het belangrijk om te weten dat er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden is om uit te kiezen.

Gelnagels zijn het moeilijkst te onderhouden. Ze moeten worden uitgehard nadat ze zijn aangebracht, maar dit gaat snel en gemakkelijk. De gel moet worden uitgehard op de natuurlijke nagelplaat, zodat de gel en de natuurlijke Nagelstudio Etten leur  worden gemengd. De uithardingstijd varieert meestal van enkele minuten tot 15 minuten. Gelnagels zijn de sterkste van alle kunstnagelsystemen, maar hebben ook de meeste nadelen. Hun sterke lijm en het feit dat ze gegoten worden terwijl ze gelijmd worden, maken ze zeer slordig en tijdrovend om aan te brengen. Ook kan de gel slecht en broos worden als hij niet goed wordt ingeperkt.

In plaats van gelnagels is er een nieuw type kunstnagel, de acrylnagel. Deze zijn zeer vergelijkbaar met gelnagels, maar in plaats van het gebruik van een vloeibare chemische stof die wordt gemengd met een poedervormig materiaal, worden acrylnagels gevormd door technici. Ze worden beschouwd als de sterkste van alle kunstnagels. Hoewel ze duurzaam zijn, kan het proces om ze te onderhouden zeer moeilijk en tijdrovend zijn. Ook de kleuren van deze nagels zijn meestal zwart en ze komen in verschillende tinten. De kleur van de nagelplaat kan meestal worden afgestemd op de kleur van de huid. Hoewel sommige vrouwen er geweldig uitzien met dit soort nagels, vinden anderen dat het veel langer duurt om deze nagels te verwijderen dan gelnagels. Dit maakt ze meer een luxe dan iets om te gebruiken bij een baan.

Er zijn ook verschillen in de manier waarop ze werken wat de nagelplaat betreft. Gelnagels zijn zeer sterk en duurzaam. Ze moeten vaker worden onderhouden dan een acrylnagel, zodat ze niet zo snel hoeven te worden vervangen. Acrylnagels daarentegen zijn kwetsbaar voor chippen en breken. Ze zijn echter de duurste optie. Het beste om hier te onthouden is dat er een heleboel dingen zijn die je kunt doen om ze beter te maken naar jouw smaak.

 

Dit bericht is geplaatst in Verzorging. Bookmark de permalink.