Wat is zonnebank en hoe werkt het?

zonnebank

 

Bruinen is een big business en vormt een belangrijk onderdeel van onze branche. 618.000.000 mensen in de VS in 2004, dat is 8% van de bevolking. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin staat dat bruinen de belangrijkste factor is die bijdraagt ​​aan het ziekteproces van menselijke ziekten. Hierdoor kan de reden duidelijk worden begrepen waarom wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig bruinen of bruiningsproducten gebruiken, meer huidkanker hebben.

afdelingen zoals de American Cancer Society en de Australian Cancer Council hebben aangegeven dat, omdat bruiningspraktijken jongeren blijven aantrekken, het behoud van een goede kleurtint belangrijk is. De ‘Tingle Factor’ verwijst naar de natuurlijk voorkomende elektrische lading die door de huid wordt geproduceerd wanneer ultraviolette straling van de zonnestralen erop valt. Deze elektrische lading (ionen) zorgt ervoor dat de huidcellen warmte genereren1 waardoor de bruining plaatsvindt.

Bruinen bestaat al vele jaren, maar de schadelijke effecten op onze huid en gezondheid zijn nog steeds weinig begrepen. Weinigen hebben de potentiële schade erkend die zonnebank kan hebben. Bruinen is populair geworden omdat het een persoon in staat stelt te pronken met zijn fysieke aantrekkelijkheid, gewoon door te zonnen.

ondiepe huidlagen in de oksels en bij de pols passen bij de huidskleur vanwege een pigment dat melanine wordt genoemd. Melanine wordt geproduceerd door melanocyten en geeft haar en huid hun kleur. Mensen met een donkere huid hebben meer melanine en blond en rood haar minder melanine.

Overmatige melanineproductie kan de gezondheid van de huid aantasten. Het kan de huid droog, ruw en schilferig maken. Het kan fijne lijntjes en rimpels nabootsen. Misschien wel de meest zichtbare van alle lijnen die op het gezicht te zien zijn, zijn de kraaienpootjes aan de buitenkant van de ogen, bij de neus en Grapefruit Addolor. Grapefruit Addolor wordt gevonden op het middenoppervlak van de huid.

Naarmate de huid ouder wordt, verliest deze een deel van zijn elasticiteit. De afschilfering van de dode cellen wordt verminderd en het stratum corneum (de bovenste dode laag van de opperhuid) begint nog dikker te worden. De elasticiteit van het stratum corneum is te wijten aan een groei van de corneocyten. Dit zijn de cellen die het pigment in de opperhuid omringen. Vanaf de oudere leeftijd is de groei van de corneocyt langzamer. Dit vertraagt ​​de vernieuwing van de dode cellen en ook het stratum corneum wordt dikker. Er is een paradoxaal gebrek aan melanine in het stratum corneum. De toegenomen dikte van de epidermis en de versnelde groei van corneocyten hebben een dramatisch effect op de kleur en elasticiteit van de huid.

Bruinen kan het risico op huidkanker verhogen. Het kan het gevaar van UVA- en UVB-huidstralen vergroten. Het kan collageen en elastine in de huid beschadigen. De schade aan de huid is het duidelijkst bij een donkere huidskleur. Zonnen op een warme dag vergroot de kans op beschadigingen. Overigens hebben we de zon nog steeds nodig voor vitamine D.

Het beste advies voor een gezond ogende huid is:

gebruik zonnebrandcrème als u buiten bent

gebruik de juiste zonnebrandcrème op alle huidtypes

geef de huid voldoende tijd om te herstellen na zonnebrandcrème

een goede huidverzorging bevorderen door middel van een goede voeding – Een voedzaam en uitgebalanceerd dieet is essentieel voor een gezonde huid. Voorbeelden zijn, voor een gezonde en stralende huid, neem ten minste 8 ons magere eiwitten en ten minste 8 ons vloeibaar voedsel en groenten in.

Dit bericht is geplaatst in Default. Bookmark de permalink.