Een carrière in het kappersvak

kapper vak

De manier waarop een Kapper in Zoetermeer  zijn of haar haar styled is in de loop der jaren geëvolueerd. Vroeger knipten kappers vooral haar, terwijl kappers tegenwoordig meer opties hebben als het gaat om het stylen en knippen van haar. Kappers kunnen verschillende gereedschappen gebruiken, zoals tondeuses, scharen, scheermessen en kammen, om het haar te knippen.

In de meeste gevallen hebben kappers ook een vergunning en zijn ze opgeleid als haarstylist of manicure. Zij weten welke instrumenten ze moeten gebruiken om het haar te knippen, en hoe ze chemicaliën en haarverf moeten mengen om de perfecte kleur voor het haar van een klant te creëren. In de meeste staten, kappers zijn legaal om te oefenen haar knippen en styling alleen tussen een licentie hairstylist en hun klanten.

De meeste staten vereisen hairstylisten om een licentie te krijgen om haar te knippen en te stylen. Elke staat stelt andere eisen, dus informeer bij de staat waar je woont wat de minimale kwalificaties voor een haarstylist zijn. Als je erover denkt om bij een kapperszaak te solliciteren, controleer dan of jouw staat bepaalde vereisten heeft. De National Association of Professional Hair stylists heeft een online gids voor kappersvoorschriften.

Houd het volgende in gedachten als je een carrière als kapper overweegt. Hoewel het werk meestal hands on is, is het belangrijk om de juiste houding en vaardigheidsniveau te hebben. Potentiële klanten zijn niet op zoek naar een puinhoop, dus zorg ervoor dat je een bevredigend niveau van dienstverlening kunt leveren. Veel nieuwe haarstylisten leren het al doende, dus er zullen er waarschijnlijk meer worden aangenomen naarmate de sector volwassener wordt.

Het belangrijkste onderdeel van het beroep van kapper is het leveren van kwalitatief hoogstaande kapsels. Anderen willen graag in een salon werken, maar een barbier staat erom bekend dat hij de moeilijkste klusjes in korte tijd klaart met resultaten van hoge kwaliteit. Of je nu haar knipt of in een kapsalon werkt, een succesvolle barbier worden houdt in dat je klanten knipt van hoge kwaliteit.

Als je hebt besloten dat een carrière in het kappersvak iets voor jou is, kijk dan eens naar alle workshops bij jou in de buurt die er zijn om aan de slag te gaan. Veel bieden opleiding klassen in het weekend voor degenen die geïnteresseerd zijn, of online cursussen. Zelfs met slechts een paar uur van de opleiding, kan een Esthetics cursus geven u een bevoegdheid die uw lokale kapper misschien niet hebben, en dit kan een zeer lonende carrièrepad zijn.

Houd in gedachten dat ervaring is uiterst belangrijk in het worden van een kapper. Veel esthetica cursussen proberen de student te leren hoe je haar knippen, maar deze cursussen hebben de neiging om meer over schilderen en styling. Inschrijven voor een esthetiek cursus en dan werken in een salon kan een bevredigende ervaring zijn en je veel leren over hoe je haar knippen en kleuren.

Degenen die hebben besloten een carrière in het kappersvak kan veel werk te vinden in gebieden zoals haar winkels, pruiken winkels, spa’s en kuuroorden. Praat met uw lokale Department of Professional Regulations (DP LOL) en de staat Board of Cosmetology om de uren die je zal werken en de voorwaarden waaronder je zal werken te identificeren. De meeste staten vereisen dat cosmetologen ten minste 2.000 uur of meer werken om een vergunning te krijgen om haar te knippen.

Tenslotte is voorbereiding een belangrijk onderdeel van een succesvolle carrière in de haarverzorgingsindustrie. Besteed de tijd om de materie te onderzoeken alvorens je in te schrijven in een esthetica of cosmetologie school. De meeste tandheelkundige scholen, shampoo scholen en esthetiek scholen bieden lessen van negen tot dertien uur. De meeste esthetica scholen vereisen ongeveer veertien uur cursuswerk. Voor de TOls, essexurities scholen en beroepsscholen bieden opleiding in hairstyling en cosmetologie.

 

Dit bericht is geplaatst in Verzorging. Bookmark de permalink.